DEDEK family

DEDEK family

čtvrtek 29. července 2010

Hóňa na tenise

V pondělí Honzík začal chodit do tenisové školičky a i když si z počátku zoufal, že pan trenér je nenechává pinkat přes síť, tak od včerejška nám už doma ukazuje bekend i forhend ( i když si to občas plete:)). A dneska se Dan dozvěděl, že je Hóňa talent s citem pro míč a že by na tom chtělo zapracovat, tak teď vybírám kroužky na příští rok a vymejšlím, jak je šoupnout....a tenis hraje jednu s klíčových rolí.

Káťa na chatě

Odvezla jsem Káťu na chatu aby Honza mohl chodit do tenisové školky a Káťa se mohla veselit na chatě s Aničkou a Hafíkovou. Jenže ona tam první dva dny byla jen zamlklá, nechtěla si hrát a vůbec byla k uzoufání.... Důvod? Stýskání po Hóňovi. Achich, i když se sice pořád mydlej, je to dvojka k pohledání.

středa 28. července 2010

Násadky

Hóňa: mami, můžes si vzít ty boty s násadkama??? ty ti slušej.
(překlad je jasný, jedná se o podpadky)

středa 21. července 2010

Jezdíme na skútru!!!!!

U Majdy nás dan provez na skútru, dokonce i Kačenka si vyzkoušela, jak se na té mašině krásně sedí!!!!!

Hymna ze Žamberka

melodie je na Pec nám spadla

1. Do Žamberka, do Žamberka, moc se nám tam líbilo
Do žamberka, do Žamberka, sluníčko tam svítilo,

2. Do Žamberka, do Žamberka, v chaloupce jsem bydleli,
Do Žamberka, do Žamberka, na kole jsem jezdili.

3. a pak zase první sloka

No není to takovej hit jako Brusel, nebo Máma a táta, ale taky jsem si zazpívali:))

ŽAMBERK!!!!




Tak už je to za námi a já se jenom smutně ohlížím. Jasně byla to dovolená o dětech a pro děti, ale já jsem si to krásně užila taky. V sobotu jsem ještě pobyli u Majdy na Suchdole - projeli jsem se s Danem na skútru, zahráli pinčes a popili mochito a v neděli ráno jsme se - už jen já a děti - řítili po hradecké dálnici vstříc novým zážitkům. Kemp mě hned na první pohled dost vyděsil, ale už na ten druhý se mi líbil moc a na ten třetí jsem se do něj zamilovala. Ubytovali jsem se v chatičce, došli si na hranolky a odpo vyrazili na koupaliště ( což byla v různých podobách náplň všech dalších dnů). V pondělí jsme přidali ještě cyklovýlet, úterý taky, jen jsem už kvůli úspoře času vynechali spaní a dorazili Šamani, ve středu hrad Potštejn, čvrtek si protáhli hrou minigolfu a v pátek se rozloučili se Šamana a přivítali rodinu Švoncovic. V sobotu jsem ještě naposledy zamířili na koupaliště, ale už zbalení a poté co si děti vyzkoušeli aqua-zorbing vyrazili domů. Snídani od 3. dne zajišťovala donášková služna Hóňa a nutno říct, že počet rohlíků i množství utracených peněz bylo každý den bez semenšího škobrtnutí 16 za 4!
Každej den se Hóňa osměloval víc a víc ve vodě, na konci pobytu už drantil po tobogánu úplně jistě a i doplaval poté, co sjel do vody. Káťa už od čvrtka zkoušela plavat bez kruhu a i když se ji to zatím příliš nedařilo, snažila se moc a moc a jako vždy byla nejméně konfliktí člen posádky:).
Prostě krásná dovča s parádníkama!


Slovníček Káti

Mardelána - marmeláda
mardoša - marmoša
mouchačka - plácačka na mouchy

neděle 4. července 2010

SAMA DOMA

Tak někdy se tak poštěstí, že má člověk chvilku pro sebe. Jenže mě to dneska njak nesedí, těším se na blechy i na Dana, nejsem schopná se soustředit a pořádně vzít za pořádnou práci. Nechce se mi ani vyrazit ven, ani za sportem ani za kulturou. Prostě se mi nechce být sama!

Zprávy ze Šebířova

Hóňa a Dan si prý pinkli 10x na tenise. Olalá! jací to šikulové!